FINANTARE PRIN G.A.L. CETATEA TAMASIDAVA , TAMASI, JUD. BACAU

FINANTARE PRIN G.A.L. CETATEA TAMASIDAVA
SEDIUL: COMUNA TAMASI, JUD. BACAU

Teritoriul de acoperire: Judetul Bacau: comunele: Corbasca, Dealu Morii, Gaiceana, Gioseni, Horgesti, Huruiesti, Motoseni, Parava, Pancesti, Racaciuni, Rachitoasa, Sascut, Tamasi, Tatarasti, Valea Seaca
Judetul: Vrancea: municipiul Adjud.

“INSTALARE TANAR FERMIER, CODUL MASURII: M3/2B

SPRIJIN FORFETAR

Prin aceasta masura de finantare se vizeaza reinnoirea generatiilor sefilor exploatatiilor agricole care detin competente adecvate (inclusiv in managementul afacerilor), astfel, sa contribuie la valorificarea potentialului agricol din zona.

Asadar, prezenta masura aduce o valoare adaugata teritoriului G.A.L. CETATEA TAMASIDAVA intrucat contribuie la:

– reinnoirea generatiilor sefilor exploatatiilor agricole;

– stimularea agriculturii ca activitate economica la nivelul teritoriului GAL, prin implicarea tinerilor in activitati agricole;

– transformarea fermelor conduse de tinerii fermieri in exploatatii agricole viabile;

– obtinerea, de catre tinerii fermieri, a unor produse locale traditionale care sa reflecte specificul si indentitatea zonei GAL CETATEA TAMASIDAVA;

SOLICITANTI ELIGIBILI pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin aceasta submasura sunt:

  • Tanarul fermier, care se instaleaza ca unic sef al exploatatiei agricole; Tanar fermier inseamna o persoana cu varsta de pana la 40 de ani inclusiv (pana cel mult cu o zi inainte de a implini 41 de ani) la momentul depunerii Cererii, care detine competentele si calificarile profesionale adecvate si care se stabileste pentru prima data intr-o exploatatie agricola ca sef al respectivei exploatatii.
  • Persoana juridica cu mai multi actionari unde un tanar fermier in sensul art. 2 din R(UE) 1305/2013 se instaleaza si exercita un control efectiv pe termen lung in ceea ce priveste deciziile referitoare la gestionare, la beneficii si la riscurile financiare legate de exploatatie.

Pentru a putea beneficia de fonduri nerambursabile, tanarul fermier trebuie sa se afle in proces de instalare intr-o exploatatie agricola care are dimensiunea de minimum 12.000 euro SO (dimensiune minima atinsa la momentul depunerii Cererii de Finantare), cu maximum 24 de luni inaintea depunerii Cererii de Finantare la AFIR.

Exploatatia agricola trebuie sa fie inregistrata de solicitant, in nume propriu, conform formei de organizare pentru accesarea sprijinului, la Primarie in Registrul Agricol, la APIA in Registrul Unic de Identificare si la ANSVSA in Registrul Exploatatiilor dupa caz, inainte de solicitarea sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri.

OBIECTIV(E) SPECIFIC(E) AL(E) MASURII:

– instalarea tinerilor fermieri, pentru prima data, ca sefi de exploatatie agricola;

– incurajarea tinerilor fermieri sa se implice in obtinerea unor produse locale specifice;

SUME (APLICABILE) SI RATA SPRIJINULUI:

Sprijinul public nerambursabil se acorda pentru o perioada de maxim trei ani (prin exceptie, cinci ani pentru sectorul pomicol) si este de:

50.000 de euro pentru exploatatiile intre 30.000 euro S.O. si 50.000 euro SO;

40.000 de euro pentru exploatatiile intre 12.000 euro S.O. si 29.999 euro SO.

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri se va acorda sub forma de prima in doua transe, astfel:

  1. 75% din cuantumul sprijinului la semnarea deciziei de finantare;
  2. 25% din cuantumul sprijinului se va acorda in functie de implementarea corecta a Planului de afaceri, fara a depasi trei ani (cinci ani pentru exploatatiile pomicole) de la semnarea deciziei de finantare.

A.D.E.L. are experienta bogata in elaborarea si implementarea proiectelor cu finantare nerambursabila si va ofera servicii de consultanta de specialitate constand in elaborarea documentatiei necesare precum si in managementul investitiei in vederea accesarii finantarii nerambursabile.

In situatia in care sunteti interesat va rugam sa ne contactati la nr. de telefon&fax: 0787606790 sau mail: adel@adelbacau.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *